Rezultatele cautarii tale

Interviu despre AI Game Master, escape room-ul tech din Targu Mures

Publicat pe 19 noiembrie 2015
| 2 comentarii

Interviu despre AI Game Master, escape room-ul tech din Targu Mures

Escapero: Salut si felicitari pentru ideea inedita de a avea un escape room controlat de un software creat special pentru acest tip de jocuri. Spune-ne mai multe despre script si cum functioneaza escape room-ul AI Game Master. 

Valics Lehel: Avem un AI Game Master dezvoltat sa produca jocuri, dar el incepe sa produca jocuri pentru placerea personala si preia controlul firmei. Este o camera unde este vulnerabil si el stie asta, dar este asa de sigur pe el ca nimeni nu il poate invinge incat acolo duce doritorii care vor sa il invinga. Si aici intra echipele in joc. Nu e un escape room traditional, e de fapt un escape room interactiv, un joc interactiv.

Escapero: Cat timp s-a lucrat la software, cat la organizarea camerei ?

Valics Lehel: La script in sine am lucrat cam 2 luni, insa nu putem spune ca 8 ore pe zi. La software cam 1 luna, insa este unul complex.

Softul e multilanguage, deci daca se comanda pe engleza o camera, toate textele, puzzle-urile sunt pe engleza. Softul genereaza multe puzzle-uri, astfel facandu-l rejucabil fara sa sti rezultatul. Jocul este pe nivele, ca intr-un joc. Nivelul 1: faci o chestie, pe care o primesti printata. Ca sa treci la nivelul 2 trebuie sa rezolvi alt task, pe care il vei primi tot via printer. Si asa mai departe.

Escapero: Cum anume e rejucabil pe niveluri ? Are legatura cu personajele pe care le alegi ?

Valich Lehel: Da. La inceput, ai un caracter la intrare in camera care il alegi. Acest caracter are abilitate si un numar de viata, de ex: Tequilla Pete: Nu pierzi viata, dar trebuie sa bei o bere in loc de viata. Cit timp bei berea, nu poti sa participi la joc, esti jucator inactiv. Ai 2 vieti.

Sau Ramirez the Killer: Nu poti pierde viata. Daca trebuie sa pierzi viata, vei alege un alt jucator din sala sa piarda viata in locul tau. Ai 2 vieti.
Aceste caractere pot si ajuta, dar si pune presiune sau ura, cearta deoarece Ramirez te cam omoara, deci va trebui sa il elimine jucatorii cumva pe el ca altfel ii omoara. Sunt caractere care pot salva pierderea unei vieti (limitat la 2 ori). In total sunt 10 caractere, care jucatorii le aleg fara sa stie ce aleg la inceputul jocului.

Ca orice joc pe calculator,  este organizat pe nivele, insa ceea ce la noi da o jucabilitate mai mare este ca in interiorul nivelului puzzleurile sunt random, ba mai mult si nivelele pot fi generate la inceputul jocului

Azi poate ca ai nivelul 1,3,5,6,7,8 si cand vii maine ai 1,2,4,5,8,9. Crezi ca vii maine si rezolvi jocul, dar te trezesti cu alt joc 🙂

Unele nivele sunt pe timp, adica nu e numai timpul de 1 ora, dar si pe nivel esti limitat sa faci mai repede, ca sa creasca tensiunea. Daca nu rezolvi in timp nivelul, unii jucatori pierd viata si astfel la nivelel superioare uni pot chiar sa moara in joc.

Normal, pe ei incercam sa ii salvam si pot sa faca reSpawn, adica sa reinvie si sa reintre in joc dar cu un mic costaltfel raman jucatori „Ghost Player”, stau pe o canapea si se uita la ceilalti.

Ca sa fie AI si mai rau, poate decide la un moment dat ca sa faca dintr-un joc cooperativ, unul competitiv si ii pune pe jucatori sa se elimine unul pe altul, ca daca termina numai 1 in camera finalul de joc (deci dezactiveaza AI si iese singur in viata) va primi un cadou, insa doar daca iese singur.

Ce altceva mai port sa spun? Ca si orice joc, programatorii au ascuns in joc Easter Egg. Daca il gasesti in camera si rezolvi puzzle-ul, se activeaza ceva … secret.

Escapero: Ati luat in calcul si posibilitatea de a franciza software-ul ?

Valich Lehel: Da, lucram la o versiune care sa o putem da si in franchize in alte localitati. Noi vom da necesarul si software/knowledge, rezervare online si trebuie sa gasim persoane care sa ruleze o versiune la ei in oras.

Escapero: Care e nivelul de dificultate, daca ai alege intre medium si high ?

Valics Lehel: Medium spre high

Escapero: Ne poti arata cateva screenshot-uri cu software-ul ?

Valics Lehel: Sigur, uite 2 imagini din interfata de administrare.

Escapero: Ok, acum si cu camera.

Valics Lehel: Iata cateva imagini cu escape room-ul. Cand nu activa, e o camera normala, cu boardgames, proiector si mese. Din cand in cand mai avem si premii in boardgames, pentru cei care reusesc sa evadeze la timp sau sa invinga AI-ul, ca in cazul echipei acesteia.

 

2 comentarii la articolul “Interviu despre AI Game Master, escape room-ul tech din Targu Mures

Scrie părerea ta