Rezultatele cautarii tale

Ce este un escape room ?

Publicat pe 1 octombrie 2015
| 0

Ce este un escape room ?

Cum tot mai multe persoane aud de „fenomenul escape room„, dar nu stiu exact ce anume este un escape room si de ce sunt atat de cautate, incercam noi sa gasim cateva definitii ale acestor activitati.

Prima definitie a conceptului de escape room

Jocurile de evadare (escape games) sunt un nou tip de joc de echipa, bazat de indicii, logica si rezolvari inteligente, pe care echipa jucatoare le poate gasi intr-o incapere inchisa, denumita escape room. Fiecare echipa care intra intr-un escape room poate fi formata din 2 pana la 5 sau 6 jucători, al caror scop e sa „evadeze” in aproximativ 60 de minute, folosindu-se doar de imaginatie, inteligenta si munca in echipa. Cel mai usor exemplu este al unei camere in care echipa trebuie sa rezolve primul indiciu, care le ofera un hint despre urmatorul indiciu, scenariul repetandu-se pana la final, cand se gaseste cheia care descuie camera si le ofera acces la premiu. Camere de evadare nu sunt inschise la propriu, exista un sistem de supraveghere video si, in caz ca echipa are nevoie de ajutor, se pot da si indiciii.

Alta definitie a jocurilor de evadare, via wikipedia:

Real-life room escape games are a type of physical adventure game in which people are locked in a room with other participants and have to use elements of the room to solve a series of puzzles, find clues, and escape the room within a set time limit. Some games include sub-plots.[1] The games are based on „escape the room” video games in which the player is locked inside a room and must explore their surroundings in order to escape. Players must be observant and use their critical thinking skills to escape the room. Other inspirations include adventure board games and movies.

O definitie video pentru escape rooms, de la ownerul „The Basement” din LA.

 

Scrie părerea ta