Rezultatele cautarii tale

Ce este un escape room, asa, mai pe babeste

Publicat pe 10 februarie 2017
| 1

Ce este un escape room, asa, mai pe babeste

Esti inchis intr-o camera cu niste oameni. Camera e un puzzle pe care il rezolvi rezolvand puzzle-uri mai mici aflate in camera. Acestea au multe nume (room escape, jocuri escape, jocuri cu camera inchisa). Oricum le numesti, se refera toate la acelasi concept.

Stai…inchis?

Da. De obicei esti inchis intr-o camera si scopul tau este de a gasi cheia ca sa iesi. In unele locuri din lume sunt legi care previn sa te inchida. Jocurile in acele locatii trebuie sa devina mai creative.

Ok…suna asemanator cu filmul „Saw”

Da, e exact ca si „Saw”. Daca pierzi, te omoara. Aceste jocuri sunt complet sigure. Majoritatea nici nu sunt intimidante. Exista un sub-gen de horror escape room, dar acele jocuri fac clar faptul ca vor sa te sperie.

Cat dureaza un escape room?

Majoritatea dureaza 60 de minute. sunt jocuri mai scurte, dar ar trebui sa te astepti la 60 de minute. Companiile bune o sa te tina pentru un walkthrough si Q&A dupa.

Daca cineva se raneste…sau se panicheaza?

Aceste jocuri sunt organizate de oameni care incearca sa faca bani. Nu au nevoie de un proces. Cineva se uita la tine si daca cerul incepe sa cada, te va lasa cu siguranta afara.

Pot sa imi aduc prietenii?

Depinde de tine. Poti sa cumperi toate locurile pentru tura si sa le imparti familiei si prietenilor sau poti sa faci o iesire corporativa…sau poti sa iei un loc si sa iti faci prieteni noi.

Am niste prieteni cu care nu vreau sa fiu inchis intr-o camera

Toti avem unul dar il aducem oricum pentru ca e bun la matematica.

Matematica…?

Da…matematica…Pentru unele jocuri e nevoie matematica de baza, dar pentru majoritatea nu e nevoie. Nu am vazut niciun joc pentru care sa fie nevoie de matematica peste clasa a 4-a. Poti sa o faci (sau telefonul tau poate)

Cati oameni joaca deodata?

Depinde de unde joci, dar pentru majoritatea e nevoie de 2 oameni minim si maxim 10 sau 12. In general o echipa de 4 pana la 8 persoane e comfortabila.

Cat costa un bilet?

Depinde unde in lume joci, dar poti sa te astepti la 100-200RON pe grup.

Ai zis cumva lume?

Da. Escape room-urile sunt un fenomen global. Sunt mii si mii de camere in toata lumea, multi fac din asta un hobby. Merg si viziteaza aceste camere, in oc sa mearga la plaja. In Romania sunt cateva zeci de camere in diverse orase mari.

Cat de grele sunt jocurile?

Rata de evadare este intre 15 si 30%. Deci daca nu evadati, se poate spune ca sunteti printre aia “normali”.

Deci 3 sferturi din jucatori pierd?

Aproximativ. Exista camere mai usoare unde rata este de 50% sau unele mai grele unde rata este de 3-5%. Extremele sunt rare.

Ok, sunt dificile, dar sunt si distractive?

Sunt mici aventuri. Cand sunt foarte bune, te simti precum un personaj din Indiana Jones, Ocean 11, Mission Impossible. Este o gama variata de calitate, si tot felul de teme. Intr-o lume digitalizata, te simti atat de bine facand ceva in lumea reala.

Un comentariu la articolul n “Ce este un escape room, asa, mai pe babeste

Scrie părerea ta